Dooming eiken tafel

Eetkamertafels

Een Dooming eiken tafel, ook wel een mission eiken tafel genoemd, heeft eenvoudige design kenmerken, maar kan klassieke elementen hebben zoals bloeiend houtsnijwerk. Een mission eiken tafel kan ook een exotische donkerbruine natuurlijke glans hebben.

Een rustieke kersen mission eiken tafel is er een die men vaak heeft gezien in gerestaureerde 18e eeuwse Amerikaanse Engelse landhuizen.

Een grenen mission eiken tafel komt meestal voor in de mission stijl, maar is ook verkrijgbaar in andere variëteiten zoals wit eiken en zwart eiken in dezelfde trant. Ze komen veel voor in gerestaureerde 18e-eeuwse Amerikaanse Engelse landhuizen.

De mission oak eetkamertafels wordt ook wel quadrractive oak genoemd vanwege zijn langwerpige of halfronde vormen. De schraapbalk is hoger dan de schudbalk en heeft een gebogen voorkant, terwijl de dado rail deel uitmaakt van het vlakke paneel, of in het eigenlijke geval van een tweelagige tafel, een strook van 2 bij 2 hout over het houten paneel, om de beker van de wijn te vormen.

Het is belangrijk dat men rekening houdt met de vereiste ruimte voor de benen. Veel traditionalisten zijn van mening dat de beenruimte ongeveer 12 inches minder moet zijn dan de tafelhoogte. Dit geeft ongeveer 18 inches beenruimte voor elke persoon die gaat zitten om te eten. De eetkamertafel is meestal ongeveer 30 inches hoog en 30 inches breed en staat 12-14 voet boven de grond. Dit is een lang meubelstuk, veel hoger dan een traditionele eetkamer.

De salontafel heeft dezelfde afmetingen nodig wat de hoogte betreft, maar aangezien de armleuningen langer zijn dan de breedte van het meubel, zijn ze altijd 24 inches korter. Om plaats te bieden aan het koffiezetapparaat en de kopjes en schotels die zullen worden gebruikt, hebt u tussen de 15 en 18 cm extra ruimte rondom nodig.

Als uw kamer voor hebben grootste selectie van salontafels voor u om uit te kiezen, is het ook belangrijk om een ruime selectie van bijzettafels (hetzij vierkant, rond of rechthoekig), een paar console tafels voor bijzetstoelen, en een dressoir hebben. Zo heeft u voor alles een plek en blijft alles zo georganiseerd en opgeruimd mogelijk.

Als u uw onroerend goed zo mooi mogelijk wilt afwerken, kiest u best voor luxe meubelen voor de woon- en slaapkamers. Het zal een persoonlijk tintje aan uw woning geven.

Lees meer:

Slaapbanken 

Hoekbanken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.