Wat is een tuinman?

Tuinaanleg Rotterdam

“Een tuinman” heeft vele definities, zowel online als daarbuiten. Het woord wordt gebruikt om diegenen te beschrijven die zich beroepsmatig bezighouden met het verzorgen van tuinen of met innovatieve regelgeving. Het omvat ook andere aan de tuin gerelateerde beroepen zoals tuinontwerpers, landschapsarchitecten en tuinarchitecten.

Vaker wel dan niet wat kan worden aangeduid als professionele tuinders zijn kastechnici die verantwoordelijk zijn voor het kweken van tuinen in potten en het onderhoud ervan voor de verkoop. De meeste tuinbouwtechnici werken in een commerciële sector en hebben ervaring met het ontwerpen en bouwen van kassen voor commerciële doeleinden.

Hoveniers zijn verantwoordelijk voor de aanleg van landschappen en tuinen. Het gaat om de aanleg van tuinen, het ontwerpen van terreinen en het plannen van de aanleg van tuinen in overleg met projectleiders. Zij worden gewoonlijk betaald met een jaarsalaris, hoewel zij op uurbasis kunnen worden betaald, afhankelijk van de door hen geselecteerde projecten en of zij buiten hun normale uren werken.

Het omvat een breed gebied van interesses, dus over het algemeen zijn hoveniers betrokken bij veel verschillende gebieden van het tuinuniversum. Ze houden zich bezig met het planten, kweken, verzorgen, ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze zijn verantwoordelijk voor het leveren van verse producten aan hun klanten en kunnen hen ook advies en informatie geven over alle aspecten van hun tuin, waardoor ze zelf de zorg voor en het onderhoud van hun tuin in handen hebben.

De beste manier om informatie te krijgen over wat een tuinman precies doet en wat hun taken zijn, is om alles over hen te weten te komen voordat u contact met hen opneemt. Dit zal u een inzicht geven in hoeveel moeite zij in hun beroep steken, omdat het duidelijk voor u zal worden als zij omgaan met hun potentiële klanten op een dag-tot-dag basis.

Hun taken mogen dan niet ophouden bij het kweken van planten, ze zullen hoogstwaarschijnlijk ook betrokken zijn bij het onderhoud van de planten op uw terrein. U zult merken dat ze betrokken zijn bij de verzorging van planten, verse producten, voedselplanten, bloemen, vijvers en fonteinen.

Andere taken die voortvloeien uit de naam van de tuinman is wat we “landscaping” genoemd. De mensen die worden ingehuurd om dit soort werk te doen, zijn degenen die de kunst en de wetenschappen van de landschapsarchitectuur hebben bestudeerd. De term landschapsarchitectuur wordt vaak geassocieerd met steile gevels, kleicombinaties, rondingen, terreininrichting en het installeren van irrigatie, pergola’s, latwerk, patio’s, dekken, stenen looppaden en ander rotswerk. Als u op zoek bent naar wat hulp bij het ontwerpen van uw tuin, kunnen tuinarchitecten zeer nuttig zijn, vooral als u een leeg canvas hebt om op te werken.

Een tuinman kan ook degene zijn die irrigatiesystemen implementeert in een buitenruimte. Irrigatiesystemen, filters voor afvalwater, reservoirs, potten en andere ontwerpen die kunnen worden opgenomen in een tuin behoren ook tot de vaardigheden van een tuinman. Bij deze irrigatiewerkzaamheden wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende soorten gereedschap, zoals grasmaaiers, slangen, takkenscharen, tuinfrezen, snoeischaren, troffels, slangen en andere werktuigen.

Over het algemeen is elke persoon met een vergunning een tuinspecialist en kan hij de meeste noodzakelijke taken uitvoeren die in de tuin moeten worden uitgevoerd. Tuinonderhoud met inbegrip van water geven, verlichting, gras maaien, beplanting en gras scheren zijn slechts enkele van de taken die binnen uw tuin.

Lees meer

Veranda

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.